Cesta za dobrodružstvom spája v lete atrakcie Liptova

01.07.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 1. júla (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov pripravila na túto letnú sezónu najmä pre rodiny s deťmi projekt pod názvom Cesta za dobrodružstvom. Špeciálna turistická mapa obsahuje takmer dve desiatky rôznorodých atrakcií a zaujímavá odmena čaká za preukázateľné absolvovanie piatich z nich.

„Nadväzujeme na veľmi úspešnú minuloročnú aktivitu ružomberských podnikateľov v cestovnom ruchu, ktorí takýmto spôsobom dokázali spojiť svoje sily. Teraz sme ju rozšírili na celý Liptov. Zámerom je, aby sa s ním a nepreberným množstvom jeho atrakcií turistickí návštevníci zoznámili pútavou zábavnou formou,“ uviedla pre TASR riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Dobrodružné výlety nasmerujú turistov na rôzne adrenalínové aktivity či návštevu jaskýň. „Dbali sme predovšetkým na pestrosť a vyváženosť ponuky. Záujemcovia sa o nej dozvedia viac v informačných centrách a na recepciách ubytovacích zariadení, kde dostanú aj špeciálne mapky s podrobnými inštrukciami,“ spresnila Bartková.

„Tento projekt je pozitívnym príkladom, ako sa dokážu aj prirodzení konkurenti na relatívne malom priestore zjednotiť a spolupracovať na zatraktívnení regiónu, v ktorom pôsobia. Zapojili sme do toho i našu osvedčenú regionálnu kartu zliav, prostredníctvom ktorých chceme turistov motivovať k návštevám Liptova aj v medzisezónnom období,“ dodala riaditeľka OOCR Región Liptov.
 

Vyberte región